En blogg om belysning och lampor

Vi bloggar om halogenlampor, LED lampor, belysnings armaturer samt annat som riktar in sig i denna kategori.

Att inreda med ljus

Publicerad 2013-10-15 13:36:49 i Allmänt,

Många kan tycka det känns löjligt, andra tycker det är häftigt. Ska du fråga mig, så får nog flötet gå i hamn på de sistnämnda alternativet. Jag, som utbildad ljusdesigner, tycker att det är extremt roligt och häftigt att få inreda med ljus. Det är något som skiljer detta mot den klassiska inredningen. Det är något som får en att känns sig levande, eftersom man hela tide kan ändra ljuset. Du kan ändra ljusets styrka, färg och exponeringsförmåga helt enligt dina egna regler, och det är detta som övertalar mig till att inreda med ljus. På sisone har det även börjat gå att inreda med LED belysning, vilket är väldigt smidigt.
  Anledningen? - Jo, de går att få in ljusdioderna i LED på så små ytor att man kan använda tekniken nästan överallt. Vi har hemma satt ett antal paket med LED skåpbelysning i vårt vitrinskåp, och det gör sig väldigt snyggt. Man kan dessutom montera dit dem på alla våningar, eftersom den modellen vi har enbart mäter 7 millimeter. 
 
Nog om vad jag har hemma, tanken med inlägget var att man inte ska vara blyg för att inreda med belysning. Gör som havet, våga!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela